Contact us

(+357) 99531119

Send us an email!

Contact details:

Message:

Your message has been sent successfully. Close this notice.

Get a quotation Now

Contact Details

Your Quote Form has been sent successfully. Close this notice.
3 years ago · by · Comments Off on Γιατί οι άνθρωποι δεν αφυπηρετούν

Γιατί οι άνθρωποι δεν αφυπηρετούν

Πριν κάποια χρόνια, ο κόσμος συνήθιζε να δουλεύει για μια εταιρεία για όλη του την εργασιακή ζωή, κι έπειτα αφυπηρετούσε παίρνοντας ένα παχουλό κομπόδεμα και μια σύνταξη η οποία τους επέτρεπε να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους πλουσιοπάροχα.

Αυτά τα χρόνια έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Τη σήμερον ημέρα, το εν λόγω κομπόδεμα γίνεται ολοένα και πιο μικρό, και οι συντάξεις φθίνουν με τέτοιο ρυθμό που οι συνταξιούχοι μετά βίας επιβιώνουν βασιζόμενοι σε αυτές, πόσο μάλλον να μπορέσουν να χαρούν στο έπακρο τα χρόνια της συνταξιοδότησης τους.

Αυτό το φαινόμενο δεν περιορίζεται σε εθνικό επίπεδο αλλά αφορά το παγκόσμιο. Ο κόσμος γίνεται μάρτυρας μιας άνευ προηγουμένου βουτιάς, τόσο σε επίπεδο προσωπικού εισοδήματος όσο και σε αυτό των αποταμιεύσεων, κυρίως λόγω της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης αλλά και της συνεπαγόμενης λιτότητας η οποία μαστίζει αμφότερες τις εθνικές οικονομίες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Και το χειρότερο; Εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν ακόμη αδυνατούν να δουν την καταιγίδα που μαίνεται στον ορίζοντα και να πάρουν προληπτικά μέτρα, να αναλάβουν τον έλεγχο της πορείας του σκάφους της ζωής τους και να το στρέψουν μακριά από τα βράχια που εμφανίζονται γύρω στο 65ο έτος της ηλικίας τους.

Οπόταν πως μπορεί ένας επαγγελματίας, ο οποίος περνά όλη του τη ζωή δουλεύοντας, να διορθώσει τα κακώς έχοντα μιας πενιχρής κρατικής σύνταξης η οποία δεν μπορεί καν να παράσχει τα απολύτως απαραίτητα; Πως μπορεί το συνταξιοδοτικό κομπόδεμα να μεγαλώσει σε μέγεθος; Η απάντηση είναι απλή: με το να αναλάβει ο ίδιος δράση. Είναι μόνο όταν πάρουμε πρωτοβουλία που το μέλλον μας πλάθεται από τις σχετικές μας ενέργειες. Κανένας δεν μπορεί να πλάσει το μέλλον μας παρά εμείς. Το να καταβάλλουμε τις υποχρεωτικές μας κοινωνικές ασφαλίσεις, μήνα με μήνα, απλά δεν αρκεί.

Ευτυχώς υπάρχει μια πληθώρα συνταξιοδοτικών προϊόντων για αυτό τον σκοπό, τα οποία μας παρέχουν τη δυνατότητα να δώσουμε στο μέλλον μας ένα καλύτερο, πιο επιτυχημένο σχήμα. Το κτίσιμο του συνταξιοδοτικού μας κομποδέματος ξεκινάει με το τι φυτεύουμε τώρα, και το μέγεθος του βασίζεται στο πόσο πολύ είμαστε διατεθειμένοι να καλλιεργήσουμε τον εν λόγω σπόρο και να τον δούμε να μεγαλώνει. Οι δράσεις που αναλαμβάνουμε σήμερα αντικατοπτρίζονται δυναμικά στο αύριο, κι έτσι αντισταθμίζουμε το άγνωστο, δημιουργώντας ορατότητα για όλα αυτά που έπονται.

Η επιλογή του σωστού συνταξιοδοτικού προϊόντος, το οποίο θα μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιο επιτυχημένο μέλλον σε αυτόν που το υιοθετεί, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένας πιθανός ασφαλιζόμενος μπορεί να χαθεί στην τεράστια γκάμα επιλογών που υπάρχουν σήμερα στην αγορά, καθώς επίσης και να συναντήσει δυσκολίες στην επιλογή του σωστού παροχέα των εν λόγω επιλογών. Η συμβουλή που δίνω πάντα σε αυτούς που θέλουν να πλοηγήσουν αυτά τα νερά είναι να εφαρμόσουν τη φόρμουλα του τριπλού Α, η οποία προϋποθέτει:

  1. Αξιολόγηση των ολιστικών σου αναγκών, τόσο των τρεχουσών όσο και των μελλοντικών.
  2. Έρευνα για αξιόπιστους παροχείς συνταξιοδοτικών σχεδίων, δηλαδή αυτούς που θα αποδειχθούν άξιοι εμπιστοσύνης όταν και εφόσον η καταιγίδα έρθει.
  3. Στόχο για μακροπρόθεσμη κεφαλαιουχική απόδοση στα επιλεγμένα προϊόντα.

Πρώτα απ’ όλα, μια αξιολόγηση του τι θέλεις να πετύχεις όταν έρθει η στιγμή να αφυπηρετήσεις είναι μείζονος σημασίας. Πρέπει να ξέρεις ακριβώς πόσα χρήματα θα χρειαστείς για να κρατήσεις τον τρόπο ζωής στον οποίο είσαι συνηθισμένος, ούτως ώστε να προγραμματίσεις ανάλογα με αυτόν τον στόχο στο μυαλό.

Έπειτα, εννοείται πως πρέπει να επιλέξεις τον συνταξιοδοτικό σου παροχέα συνταξιοδοτικού προϊόντος πολύ προσεκτικά, με βασικά κριτήρια τη φήμη του και ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο επαγγελματικό ιστορικό. Στο κάτω κάτω, με αυτόν τον άνθρωπο θα εισέλθεις σε μια επαγγελματική σχέση για τα επόμενα 20, ή 30, ή 40 χρόνια. Με άλλα λόγια, θα δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό γάμο, οπόταν για να δουλέψει η σχέση, όπως με όλους τους γάμους, πρέπει να γνωρίζεις αδιάσειστα πως θα μπορείς να εμπιστευτείς αυτόν τον άνθρωπο τυφλά.

Τέλος, πρέπει να συσκεφθείς με τον έμπιστο συνταξιοδοτικό σου σύμβουλο και να μελετήσετε αυτά τα προϊόντα τα οποία στοχεύουν τον στόχο που έχεις θέσει στο βήμα (1) πιο πάνω, έπειτα να υιοθετήσεις εκείνο το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σου και να ρυθμίσετε μαζί τις παραμέτρους του ούτως ώστε να σου αποδώσει την αξία που θέλεις, όταν την θέλεις.

Τα πιο πάνω τρία βήματα στη φόρμουλα του τριπλού Α είναι αλληλένδετα, και το ένα τροφοδοτεί το άλλο, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η μέγιστη, συλλογική επιτυχία. Τώρα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φανταστείς τον εαυτό σου στα εξήντα σου, κάπου τροπικά, με ένα Mai Tai στο χέρι και μια ατελείωτη έκταση χρυσής αμμουδιάς να απλώνεται μπροστά σου. Το να κλειδώσεις αυτή την εικόνα και να την κάνεις πραγματικότητα είναι απλά ένα τηλεφώνημα μακριά!

Για να δείτε πως τα προϊόντα της EuroLife μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τη ζωή σας με επιτυχία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Στάθη Στασή (Εγκεκριμένος Χρηματοοικονομικός και Ασφαλιστικός Σύμβουλος και μέλος MDRT*) στο 99531119 ή με email στο info@stathisstasis.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια ευρεία γκάμα επιλογών προγραμματισμού ζωής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.stathisstasis.com.

*Τι είναι το MDRT: Το Million Dollar Round Table είναι το πρότυπο της ασφαλιστικής αριστείας, τα μέλη του οποίου κρίνονται βάσει υψηλών και αυστηρών κριτηρίων παραγωγής, ηθικής και επαγγελματικής δεοντολογίας.      

Take care of your child

Insurances for
your child's future

Curabitur iaculis ante a nibh vulputate sollicitudin.

Company informations

Insurance Agency
Stathis Stassi

Andrea Hadjitheory
Nicosia

Contact details

E-mail address:
contact@insuranceagency.com

(+357) 22000000

Available 8:00am - 4:00pm

Testimonials

Top Financial Priorities in the next 5 years

Company informations

Certified Financial & Insurance Advisor
Stathis P. Stasis

Evrou 4 , 2003 , Strovolos

Contact details

E-mail address:
info@stathisstasis.com

(+357) 99531119

Available 8:00 - 20:00

stathis

FREE
VIEW